K rozvíjaniu kolektívnych pracovných vzťahov - Czíria, Ľudovít
Pracovné vzťahy na trhu práce. Podpora rozvoja kolektívnych pracovných vzťahov (Labour relations). Model formovania tejto problematika v SR. Systémové chápanie kolektívnych pracovných vzťahov. Stručná charakteristika systému kolektívnych pracovných vzťahov pomocou piatich zložiek: 1. Prostredie kolektívnych pracovných vzťahov, 2. Zúčastnené subjekty, 3. Sprostredkujúce procesy, 4. Výsledky vzťahov, 5. Účinky výsledkov. Fungovanie tohto systému v niekoľkých úrovniach. Teória korporatistických pracovných vzťahov. Činnosť Medzinárodného združenia priemyselných vzťahov (IIRA).