Spokojnosť s plnením generálnej dohody Sociálne partnerstvo - Jurina, Ľ.
Stav sociálneho dialógu na Slovensku. Plnenie generálnej dohody do začiatku septembra 1994. Sekretariát Rady hospodárskej a sociálnej dohody na Úrade vlády SR (predtým na MPSVR). Činnosť Rady - dobrovoľného tripartitného dohadovacieho orgánu na Slovensku - v r.1991-1994. Sociálny dialóg ako tradičná európska hodnota. Stanovisko R. Kováča, podpredsedu vlády SR a predsedu Rady hospodárskej a sociálnej dohody, F. Bruckmayera, generálneho sekretára Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení a V. Števka, viceprezidenta KOZ SR, k tripartite a kolektívnemu vyjednávaniu.