Rusko: Obchod so zlatom sa mení na klubovú záležitosť - Schlesingerová, K.
Podiel Ruska na svetovom trhu, ťažbe a zásobách zlata. Od decembra 1993 regulácia trhu drahých kovov v Ruskej federácii, 33 bánk držiteľmi licencií na obchodovanie so zlatom a preberanie zlata ako záruk za úvery, či do depozitu. Plán vytvoriť neziskovú organizáciu Zlatý klub Ruska, vydávanie certifikátov-cenných papierov, špeciálna burza.