Nová akciová společnost - Bankové zúčtovacie centrum Slovenska - Fialka, M.
Po rozpade ČSFR - vznik 2 centrálnych bánk. Potreba otvorenia samostatného clearingového centra na Slovensku - založenie Bankového zúčtovacieho centra Slovenska, a.s. (BZCS). Dohoda o spolupráci s ČNB. Od menovej odluky dňa 8.2.1993 pracuje clearingové centrum ČNB v českých korunách pre banky so sídlom v ČR a BZCS zaisťuje prevádzku medzibankového platobného styku pre banky so sídlom v SR, v slovenských korunách.