Systémy sociálních dávek v zemích střední a východní Evropy v přechodném období. 2 - Tomeš, Igor
Problémy krajín strednej a východnej Európy ( býv. socialistické krajiny ) sú do určitej miery podobné a sú spojené s prechodným obdobím. Vytvorenie sústavy sociálnych dávok zodpovedajúcich tomuto obdobiu. Pri poskytovaní dávok v nezamestnanosti treba rozlišovať medzi uchádzačmi. Sociálne dávky v chorobe a v starobe. Sociálne dávky rodinám. Alternatívou k súčasnému systému by mohli byť úľava na dani zo mzdy na všetky deti a cielené rodinné prídavky s prihliadnutím na rodiny pod hranicou chudoby.