Analýza konkurentov Aké riziká musí firma prekonať pri vstupe do nového odvetvia - Papula, J.
Závislosť vplyvu potenciálnych konkurentov od výšky bariér vstupu do odvetvia. Vysoká bariéra kapitálovej náročnosti niektorých odvetví. Výhoda celkových nákladov, úspory z rozsahu výroby, lojalita voči obchodnej značke, prístup k distribučným kanálom. Vládne a zákonné bariéry (licenčné práva alebo iné právne osvedčenia).