Dobudovanie diaľničnej siete je podľa ministerstva dopravy reálne až v roku 2020 - Schellongová, K.
Výstavba diaľníc na Slovensku od r.1969 (doteraz 198 km). Päť variantov možností rozvoja diaľničnej siete s analýzou jeho financovania spracovaných MDSVP SR, súčasné stavby. Domáce a medzinárodné dopravné vzťahy, európsky ťah Sever-Juh. Možnosti financovania z cestného fondu, pôžičkami z EBOR a EIB, z vlastných zdrojov.