Niektoré fragmenty filozofie účtovníctva - Králiček, Vladimír
Účtovníctvo - vedný odbor svojím systémovým prístupom k zberu a spracovaniu informácií na ovládanie hospodárskych procesov nenahraditeľný na mikro- a makroúrovni. Charakteristiky zásad účtovníctva v aplikačnej časti. Teoretická a aplikačná oblasť účtovníctva (ako u ostatných vedných odborov), v súčasnosti prevaha aplikačnej stránky pri používaní počítačov, spätná väzba. Hraničné disciplíny účtovníctva. Neuzavreté problémy predmetom výskumu v účtovníctve.