K některým otázkám akciových společností. 1 - Marek, K.
Veľký počet akciových spoločností (a.s.), ktorých kapitál je rozvrhnutý na podiely, ktoré majú formu akcií a v ktorej podielnici (akcionári) neručia za záväzky spoločnosti osobne, pritom je spoločnosť právnickou osobou. Charakteristika a.s. Právna úprava a.s. obsiahnutá v Obchodnom zákonníku. Rôzne názory na zamestnanecké akcie. Stanovy a.s. a zakladateľská listina. Rozlišovanie a.s. na spôsoby: sukcesívny, simultánny a tzv. kvalifikovaný.