Aj popri recesii možno uspieť - Buzalka, Š.
Zmeny v textilnom a odevnom priemysle: pokles počtu pracovníkov, zmena v správaní manažmentov, rozdiely v štátnych a súkromných podnikoch, strata bývalých trhov. Využitie kapacít len na 50 perc. Technická vybavenosť, vysoká odborná úroveň pracovníkov, nízka úroveň cien oproti západným krajinám, pokles kúpyschopnosti obyvateľstva. Zisky a straty, zaťaženosť zásobami nepredajných výrobkov, vysoký stav záväzkov.