Základní tendence využívání informačních technologií v zahraničních pojišťovnách - Langhammer, M.
Tendencie využívania informačných technológií v zahraničných poisťovniach. Prevládajúci viacmenej konzervatívny charakter v oblasti spracovania dát. Vysoká miera centralizácie spracovania dát v poisťovniach. Informačné technológie a ciele poisťovne. Zmena prístupu k informačným systémom. Zmena charakteru referentskej práce. Podpora vývoja nových produktov (poistenia). Podpora obchodnej činnosti poisťovní. Rightsizing, Outsourcing - hľadanie spôsobu optimálneho spracovania dát. Náklady na informačné technológie. Bezpečnosť informačných systémov a ochrana dát.