Národohospodársky význam a interpretácia Phillipsovej krivky - Mokrý, Vladimír
Makroekonomický vzťah medzi mierou inflácie a mierou nezamestnanosti v podmienkach trhovej resp. sociálno-trhovej ekonomiky. Rozdielnosť názorov medzi stúpencami keynesovských a monetaristických teórií. Makroekonomické a mikroekonomické zdôvodnenie Phillipsovej krivky. Inflácia a nezamestnanosť z aspektu konceptu NAIRU (koncept nezamestnanosti pri neakcelerujúcej inflácii - Non-Accelerating Inflation Rate of Unemployment).