Ekologické faktory v bankovnictví - Angelis, I.
Dohoda o založení Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBRD), zaväzuje túto banku - podporovať ekologicky zdravý a udržateľný rozvoj v celom rozsahu jej činnosti. Komerčné banky z 23 krajín prijali r. 1992 "Prehlásenie bánk o ekologickom a udržateľnom rozvoji". V rámci svojej filozofie a mandátu EBRD uskutočňuje projekt pomoci bankovým vzdelávacím inštitúciám v krajinách strednej a východnej Európy v presadzovaní ekologicky zdravých bankových činností.