Význam finančně-ekonomické analýzy pro objektivní hodnocení výsledků účastníků kapitálového trhu - Guoth, J.
Význam podnikateľských plánov (business plans) ako nástroja riadenia a zaisťovania podnikateľskej prosperity spoločnosti v trhovom prostredí. Zameranie finančno-ekonomických analýz rôzneho druhu na celkovú podnikateľskú stratégiu. Priebeh prípravy podnikateľských projektov prostredníctvom spracovania technicko-ekonomických štúdií (feasibility studies). Metódy finančnej analýzy pre účastníkov kapitálového trhu - fundamentálna a technická analýza. Charakteristika oboch analýz. Finančná analýza a charakteristika jednotlivých ukazovateľov.