Potraviny a zemědělství ve světě - vývoj a problémy - Jeníček, Vladimír
Celosvetové trendy poľnohospodársko-potravinárskej produkcie. Svetové stavy dobytka a rybolov. Vývoj svetovej a regionálnej populácie vo vzťahu k produkcii potravín. Trendy životného prostredia vo vzťahu k poľnohospodárskym technológiám. Ekonomické agrárne trendy - ceny, pôžičky, liberalizácia svetového obchodu ap.