Jenom kuriozita? Jaké mohou být výsledky odpadkologie neboli zbytkové nálezy jako součást marketingového výzkumu - Koudelka, J.
Marketingový výskum štruktúry odpadu - tzv. nová archeológia. Získavanie informácií o spotrebe skúmaním skládok a odpadkov z domácností. Výskum odložených predmetov naznačuje spotrebu podľa sociálnych skupín. Rozdiely pri získavaní informácií otázkami (skreslenie vedomím respondentov) a pozorovaním odpadu. Problém prepojenia odpadu na konkrétneho spotrebiteľa. Kombinácia pozorovania správania spotrebiteľov s otázkami a skúmaním odpadu, napr. pri spoločenských udalostiach. Využitie v inzercii.