Druhý stupeň Evropské hospodářské a měnové unie - Stanzelová, M.
Zmluva o Európskej únii vstúpila do platnosti 1.11.1993 - tým nadobudli účinnosť nariadenia o 2. stupni Európskej hospodárskej a menovej únie. Podpora konvergencie členských krajín a vytvorenie právnych, inštitucionálnych a organizačných zásad. Zriadenie Európskeho menového inštitútu (Frankfurt nad Mohanom). Inštitucionálne zmeny politiky Bundesbanky k 1.1.1994.