Vývoj rozhlasového a televízneho práva v Česko-Slovensku a na Slovensku od roku 1948 - Švidroň, Ján
Transformácia štátneho rozhlasu a štátnej televízie na verejnoprávne inštitúcie. Rozvoj tzv. duálneho systému rozhlasového a televízneho vysielania - vývoj na federálnej úrovni, vývoj v SR. Aktuálny stav po prijatí zákona č.166/1993 Zb. o opatreniach v oblasti rozhlasového a televízneho vysielania.