Vymedzenie pojmu poistenia - Fekete, Imrich
Vymedzenie pojmu poistenia. Základné teórie vymedzujúce pojem poistenia. V západných krajinách boli postupne vytvorené tieto základné teórie poistenia: a/ teória náhrady škody, b/ teória poistnej potreby, c/ podnikateľská teória, d/ teória rizikového spoločenstva, e/ rizikové teórie. Jednotlivé definície uvedených teórií. Na základe týchto definícií vymedzenie šiestich základných znakov pojmu poistenia.