Vplyv privatizácie na agroekologické systémy v krajine - Bedrna, Z.
V poľnohospodárstve predstavuje privatizácia pozemkov pozitívny vplyv, pretože zmierňuje destabilizáciu krajiny. Útlmový program a postupné odbúravanie dotácií do poľnohospodárstva. Vzrastajú plochy neobrobených celín a zaburinených polí. Štruktúra agroekologických sústav v krajine.