Výpočet príspevkov na bývanie (s použitím modelu HAIS) a jeho aplikácia na podmienky v Slovenskej republike. - Riháková, M.
Využitie modelu HAIS na výpočet príspevku na bývanie. Charakteristika modelu a možnosti jeho ďalšieho využitia. Ide o simulačný model, ktorý sa skladá z troch okruhov. Jadrom modelu je vzorcom stanovený príspevok na bývanie. Cieľom je kvantifikácia jednotlivých krokov zvyšovania nájomného a cien služieb, ich dopady na štátny rozpočet a na občana.