Postavenie a úloha zmocnenca pre akosť Kľúčová podmienka pre aplikovanie systému riadenia kvality - Frischer, P.
Postavenie zmocnenca pre akosť v štruktúre a hierarchii organizácie. Zmocnenec je predstaviteľom vrcholového vedenia, ktorý riadi a koordinuje činnosti súvisiace so SRA v organizácii. Funkčná prepojenosť. Intervaly kontroly, náležitosti správ pre vrcholové vedenie. Postoj zamestnancov (kapacita osvojenia si poznatkov). Zásady práce zmocnenca, postup po úspešnom certifikačnom audite. Povinnosti zmocnenca pre akosť pri kontrolných previerkach SRA.