Problematika technických noriem a normotvornej politiky v Slovenskej republike - Soták, V.
Normalizačnú činnosť na Slovensku vykonávajú Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR (ÚNMS SR) a Slovenský ústav technickej normalizácie (SÚTN). Bývalé označenie ČSN je povinné preznačiť na STN (Slovenské technické normy). Spolupráca pri normalizačnej činnosti na medzinárodnej úrovni (ISO-Medzinárodná organizácia pre normalizáciu, CEN-Európsky výbor pre normalizáciu). Slovensko patrí medzi pridružených členov CEN. Normy pre vodohospodárstvo.