Colná zábezpeka neplní svoj účel - Poláčková, Věra
Vyžadovanie úhrady cla colnicami pri dovoze tovaru podnikateľom na Slovensko výhradne v hotovosti, hoci colný zákon č.618/1992 Zb. pripúšťa iné možnosti. Zabezpečenie colného dlhu, colná zábezpeka, ručiteľ. Vinkulácia finančných prostriedkov v prospech colnice. Príčiny vyžadovania okamžitej hotovostnej platby.