Hodnocení bank metodou CAMEL - Krištof, Marek
Základom metódy CAMEL je preverenie 5 kľúčových oblastí: kapitál, kvalita aktív, manažment, zisk a likvidita (Capital, Asset Quality, Management, Earings, Liquidity). Využitie metódy: v činnosti bankového dohľadu, využitie riadiacim manažmentom obchodných bánk.