Připravuje se nová norma kapitálové přiměřenosti - Brožová, A.
Bazilejská komisia koncom r. 1993 vypracovala návrh nového štandardu kapitálovej primeranosti. Vedľa úverového rizika berie do úvahy ďalšie 2 typy rizík: riziko úrokových sadzieb a obchodné riziko. Obdobná norma bola vypracovaná (1993) v rámci Európskej únie. Kritické pripomienky zahraničných bánk k Bazilejským návrhom a k predpisom EÚ (direktíva o kapitálovej primeranosti, direktíva o finančných službách - účinnosť od roku 1996).