Světová banka a její budoucnost - Sedláček, P.
Pri príležitosti 50. výročia vypracovala Svetová banka materiál "Learning from the Past, Embracing the Future", ktorý hodnotí doterajší vývoj a stanovuje priority v budúcich aktivitách tejto organizácie. Päť hlavných oblastí aktivít: realizácia ekonomických reforiem, investície do ľudského faktora, ochrana životného prostredia, stimulácia súkromného sektora, podpora verejného sektora.