Hrozí Slovensku vysoká inflácia? - Sojka, Jozef
Faktory vyvolávajúce infláciu. Závislosť miery inflácie od subjektívnych faktorov. Potreba hmotných investícií. Úroková sádzba ako hlavný činiteľ inflácie. Vplyv prírastku zadlženosti štátu na celkovú infláciu. Mzdová inflácia - rozdiel medzi tempom rastu miezd a produktivity práce (protiopatrenie: usmerňovanie miezd). Ceny importu a exportu, kurz zahraničnej meny. Nové relácie medzi dovoznými a vývoznými cenami po zavedení pravidiel Svetovej obchodnej organizácie (najmä vyššie clá). Ponuková inflácia.