Programové vyhlásenie vlády Slovenskej republiky. 3 Schválené vládnym kabinetom 10. januára 1995
Program novej slovenskej vlády na štvorročné funkčné obdobie, predložený Národnej rade SR, schválený vládnym kabinetom 10.1.1995. Morálna obroda spoločnosti (kultúra, vzťahy so Slovákmi žijúcimi mimo SR - štatút krajana). Národnostná politika a vzťahy k cirkvám (vzťah štátu a cirkví). Výchovno-vzdelávacia sústava (vysoké školstvo, financovanie stredných škôl, výskum). Rozvoj demokracie, politického systému a práva (reforma verejnej správy, efektívny výkon súdnictva, transformácia armády, štruktúra polície). Zosúladenie právnych noriem s EÚ.