Zákony platia pre občana i pre štát - Ovečková, Oľga
Vzťah štátu a práva. Ekonomická stránka formovania právneho štátu. Aká má byť miera zasahovania štátu do ekonomiky. Tvorba a vykonávanie práva v právnom štáte. Stabilita právneho poriadku. Dirigizmus. Funkcie práva v ekonomike po r.1990, oddelenie štátnej a súkromnej sféry.