Úloha a poslání ministerstva dopravy USA - Slavíček, V.
Dopravný systém USA sa skladá z rozsiahlej a veľmi komplikovanej siete diaľníc, železníc, leteckých ciest, riek a ciest. Úlohou ministerstva dopravy USA (the Department of Transportation - DOT) je zabezpečovať bezpečnosť a spoľahlivosť všetkých foriem dopravy, ochranu záujmov používateľov, plánovanie, výskum. Dopravná politika USA. Náplň činností jednotlivých výkonných správ ministerstva dopravy.