Medzinárodné súvislosti oživenia slovenskej ekonomiky Chýba nám dlhodobá stratégia smerovania spoločnosti - Bonko, A.
Pozitíva a negatíva integračného vývoja SR v rámci RVHP. Veľkosť priemyselného potenciálu, jednotlivých kapacít a ich štruktúra predurčujú potrebu orientácie na export ako jednu zo základných podmienok oživenia ekonomiky. Závislosť slovenskej ekonomiky od dovozu surovín a energetických médií. Potreba dlhodobej stratégie smerovania spoločnosti a budúceho štruktúrovania ekonomiky. Zápas o východné trhy.