Medzinárodný manažér je nedostatkovým tovarom - Matyáš, J.
Význam medzinárodného manažéra pre medzinárodné firmy (multinationals). Výsledky výskumu 1000 top-manažérov z viac ako 30 krajín uskutočneného prof. R. Elym z J.F. Kennedy School of Government a J. McCormicka z Harvard Business School v r.1994.