Sjednotí se důchody? Důchodové zabezpečení v Evropské unii - Polívka, M.
Integrácia štátov EÚ v sociálnej oblasti. Dôchodkové zabezpečenie - má umožňovať mobilitu pracovnej sily. Doplnkové dôchodkové systémy (v ČR dôchodkové pripoistenie) by mali zabezpečovať rovnosť mužov a žien. Určenie dôchodkového veku v niektorých krajinách. Penzijné fondy a finančná sloboda v EÚ. Mobilita pracovnej sily v rámci krajín EÚ.