Vznik neštátnych poisťovní Konkurenčné prostredie v zdravotnom poistení - Bujačková, E.
Situácia poistencov po schválení zákona č. 273/1994 Z.z. o zdravotnom a sociálnom poistení. Zriadenie Všeobecnej zdravotnej poisťovne a Sociálnej poisťovne. Vznik neštátnych súkromných poisťovní. Liečebný poriadok - základ na klasifikáciu štandardnej a nadštandardnej zdravotníckej starostlivosti. Prieťahy pri jeho schvaľovaní, dôsledok - monopolné postavenie Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Služby konkurenčných neštátnych poisťovní.