Zdravotné poistenie po novom - Millerová, J.
Zánik Národnej poisťovne od 1. januára 1995 v súvislosti s nadobudnutím účinnosti zákonov NR SR č.274/1994 Z.z. a č.273/1994 Z.z. formou rozdelenia. Vznik nástupníckych inštitúcií - Sociálna poisťovňa (SP), ako nositeľ nemocenského poistenia a dôchodkového zabezpečenia a Všeobecná zdravotná poisťovňa (VZP), ako nositeľ zdravotného poistenia.