Režim hladín podzemných vôd po uvedení VD Gabčíkovo Podľa výsledkov merania SHMÚ - Chalupka, J.
Sledovanie kolísania hladín a hodnotenie ich zmien na území Vodného diela Gabčíkovo robí Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v rámci Monitoringu prírodného prostredia. Uvedenie vodného diela spôsobilo výrazné zásahy do dovtedajšieho režimu hladín podzemných vôd. Najvýraznejšie zmeny však boli v prvom roku po napustení VD Gabčíkovo.