Vzťah kvality a ekonomiky v hotelierstve - Kučerová, Jana
Kvalita produktu hotela je jedným z činiteľov, ktoré prispievajú k zosúladeniu ponuky a dopytu. Kvalitu produktu ovplyvňujú viaceré činitele (vnútorné, vonkajšie). V podmienkach Slovenska je kvalita poskytovaných služieb a tovarov jednou z príčin nízkeho využívania ubytovacích kapacít (priem. 36 perc.). Duálne ceny ubytovacích služieb. Cena za ubytovanie zodpovedá rozsahu poskytovaných služieb. Zmena štátnej politiky cestovného ruchu umožní vybudovať prosperujúci priemysel cestovného ruchu na Slovensku.