Železničné magistrály - Placek, J.
Možnosti v doprave po prijatí Slovenska do OSN 17.1.1993. Trendy rozvoja dopravy v Európe. Medzinárodné dohody. Vládne a mimovládne medzinárodné organizácie. Možnosti využitia tranzitných koridorov na slovenských železniciach. Finančná stratégia na najbližšie obdobie. Oblasti hraničných priechodov. Rýchlostné trate v Európe a v smere Európa-Ázia. Program rozvoja železničnej siete SR.