Pre bezpečnú, plynulú a hospodárnu plavbu - Pavelek, J.
Jednou z najväčších udalostí pre vodnú dopravu v Európe bolo otvorenie kanála Mohan-Dunaj v Nemecku. Na Slovensku sa ukončila výstavba etapy variantu C, náhradného riešenia na Vodnom diele Gabčíkovo. Prehradenie Dunaja pri Čuňove skvalitnilo vodnú cestu na Dunaji. Bezpečnosť vodnej dopravy na Dunaji.