Spracovaniu dreva chýba adresná zodpovednosť jedného ministra - Koleják, M.
Po rozdelení lesného a drevárskeho priemyslu do dvoch orgánov štátnej správy - poľnohospodárstvo a hospodárstvo - rast ponuky dreva na vývoz. Licenčná ochrana spracovateľov dreva obchádzaná vývozom cez ČR, nárast vývozu. Dlhy odberateľov dreva lesným závodom a súkromníkom. Riešenie problému v Poľsku, Rakúsku, Nemecku. Papierenský priemysel a problém zberového papiera. Riešenie cyklu pestovanie-odbyt-spracovanie dreva v SRN ako príklad pre Slovensko.