Anton Štefánek - zakladateľ slovenskej sociografie - Pašiak, J.
V histórii vývoja sociologického myslenia na Slovensku majú sociografia a sociologické výskumy zvláštne a dôležité miesto. Prof. A. Štefánek a jeho cesta k sociológii a konkrétne k sociografii. Základné okruhy sociografickej problematiky.