Hledá se strategie pro spravedlivější svět Kodaňský sociální summit OSN - Drabeš, Zdeněk
Marec 1995 - Kodaň - svetový sociálny summit OSN. Problém biedy. Nezamestnanosť. Dezintegrácia spoločnosti a sociálne napätie. Morálna kríza spoločnosti. Znepokojivý vývoj vo vzťahu vyspelých a rozvojových krajín. Názor ILO a UNESCO - hľadiská sociálneho rozvoja a trvale udržateľného životného prostredia treba nadradiť nad akékoľvek ciele ekonomického rastu.