Co nezachycuje statistika v ekonomickém růstu - Vintrová, Růžena
Problémy štatistického podchytenia ekonomického rastu v transformujúcich sa ekonomikách vyjadrovaného v súčasných trhových ekonomikách ukazovateľom hrubého domáceho produktu (HDP). Analýza troch typických tendencií v tvorbe HDP: 1. prudký nárast tieňovej ekonomiky, 2. zmena štruktúry HDP v prospech sektora služieb a poklesu medziproduktu a zásob, 3. kvalitatívne zmeny nepodchytené v ukazateli reálneho rastu HDP v dôsledku zmiešaného charakteru cenových indexov.