Jaká je a jaká bude? Střední a východní Evropa - Pöschl, J.
Medzinárodný ústav pre aplikovanú systémovú analýzu (IIASA) - súhrnný pohľad na dianie v stredoeurópskych a východoeurópskych krajinách. Vyhliadky skupiny rozvíjajúcich sa ekonomík - Česká republika, Maďarsko, Poľsko, Slovensko, Slovinsko. Stagnujúce a upadajúce transformačné ekonomiky - Bulharsko, Rumunsko, Rusko, Ukrajina. Prognózy HDP na r. 1995 v porovnaní s úrovňou pred transformáciou (r. 1989).