Liberalizace zahraničního obchodu méně vyspělých zemí - Pick, Miloš
Analýza výsledkov hospodárskej politiky predčasného "otvorenia" menej vyspelej transformujúcej sa ekonomiky. Hlavné faktory konkurencieschopnosti priemerne vyspelej krajiny (ČR). Devalvačné zlacnenie exportu resp. zdraženie importu.