Nedosiahnuté vrcholy - Ryška, P.
Význam prijatia zákona č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení, ktorým sa zrodil samosprávny systém a vytvorili sa tie najlepšie základy pre riadenie a riešenie vecí verejných. Následný vznik Združenia miest a obcí Slovenska a jeho význam na zabezpečenie ochrany práv samosprávy. Ciele a úlohy, ktoré plní Združenie (ZMOS). Vznik regionálnych združení, ktoré okrem všeobecných problémov riešia aj osobitosti dané podmienkami tohoto spoločenstva. Riešenie jadrovej energetiky ako špecifického problému a zjednocujúceho faktora na Trnavsku.