Nepriaznivá realita Vzdelanosť a naša súčasnosť - Sedlák, Mikuláš
Vzdelanie obyvateľstva ako faktor ekonomického úspechu krajiny. Údaje OECD o vzdelanostnej úrovni vo vyspelých štátoch. Kvantitatívne zmeny vysokoškolských systémov, funkcie univerzít. Od elitného vysokoškolského vzdelávania k masovému. Zaostávanie Slovenska za svetovým trendom. Počet a štruktúra vysokoškolských študentov nezodpovedajú potrebám rozvoja hospodárstva a spoločnosti.