Podnik v roku 2001 - Košturiak, Ján
Posledné roky 20. stor. sú charakterizované zmenami v oblasti výrobných podnikov. Analýza súčasného stavu a základné východiská. Rozmanitosť a skracovanie životných cyklov výrobkov. Integrácia výroby a organizačná štruktúra. Koncepcia CIM (počítačmi integrovaný podnik) a rozvoj systémov CIM. Hlavné princípy štíhleho podniku. Podnik ako živý organizmus - fraktálový podnik. Ľudské zdroje - najväčší potenciál podniku. Zmeny v ekonomickom myslení. Podnik a príroda.