Bilančné teórie - Laučík, Zdenko
Funkcie bilancie ako obrazu podnikateľskej činnosti za istý časový úsek (bilančné hodnoty, náklady a výnosy a podnikateľský zisk) stanovené bilančnými teóriami. Charakteristika bilančných teórií vyvinutých za posledných 80 rokov, autori: Statická a dynamická bilancia, Schmalenbach, E. Eudynamická bilančná teória, Sommerfeld, H. Nominalistická teória, Rieger, W. Organická bilančná teória, Schmidt, F.